keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Mutta missä on tasa-arvo?!


Kuva

"Joo, oon tosi huono arvioimaan ulkonäöstä :D ellei oo ryppyjä. Naiset vähä rupsahtaa siinä 25-27 ni siitä huomaa :D" Terveisin eräs tuttuni, toivottavasti luet tämän!



Olen huomannut, että olen kehittänyt itselleni sellaisen piirteen - että: Jos joku, aliarvioi, loukkaa, vitsailee, asialla (oli se sitten mikä tahansa maan ja taivaan välillä) tai edes sanoo jonkun epäkunnioittavan sanan jotain muuta kohtaan, niin voi pojat, olen kyllä heti kärppänä valmiina aloittamaan verbaalisen sanasodan. Inhoan suunnattomasti ihmisiä, jotka luulevat olevansa kaikkien muiden yläpuolella, katsoen kaikkia muita halveksuvasti, luulevat olevansa muita parempia. Oli kysymys naisista tai miehistä, rasismista tai ulkomaalaisista, lapsista tai aikuisista, homoista tai lesboista, kaikki ovat mitä ovat. Jokainen on arvokas yksilönä, jokainen on luotu tähän maailmaan, toivottu ja odotettu, jokaisella on tehtävä. Oli se sitten maailman parannus tai selviäminen suursiivouksesta, jokainen on tärkeä. Sisälläni suorastaan kiuhuu kun kuulen kiusaamisista, rasismista, haukkumisesta ja loukkaamisesta. Miksi kiusaajat tekevät sitä, mitä he siitä saavat? Jotain suunnatonta nautintoa siitä että saa toiselle pahan mielen?


kuva



Ja takaisin aiheeseen. Naiset - ovat osa yhteiskuntaa, osa maailmaa, siskoja, äitejä, mummoja, se parempi puolisko. En voi sanoa että naisilla olisi eläminen hitusen hankalampaa, mutta on asioita, joita vain naiset voivat tehdä tai asioita jota naisille tapahtuu. Naiset ja miehet ovat siis todella erilaisia, mutta hyvin samanlaisia. Ilman toista, ei olisi toista, siis kuin jing ja jang. Molemmat tarvitsevat toista. Tätä en siis käsitä. Miehillä on varaa arvostella naisten ulkonäköä, naisten tekemisiä, kaikkea naisessa, aiheuttaen näin ollen naisille pahaa oloa ja ahdistusta. En yleistä, voivat esim. naisetkin haukkua toisiaan, mutta pointti on kuitenkin tämä. Miehet luulevat, että heillä on varaa arvostella, vittuilla ja ärsyttää mutta hei, miten se oikeasti menee. Teillä miehillä ei ole varaa sanoa sanaakaan halveksuvasti naisista! Miettikää mitä me joudumme teissä kestämään? Ainaiset poikien keskeiset ryyppäjäiset (todellisuudessa lähimmässä strippibaarissa), autojen rassaamiset ja kruisailut, epähygieenisyys, likaiset vaatteet, sotkuinen kämppä, tiskit tiskaamatta, mutta aikaa on lähteä kavereita tapaamaan. No kenelle ne työt jäävät? Vittu naisille! Jos luulitte että naisten tehtävä on palvella teitä miehiä, it's not gonna happen! Naiset ovat tasa-arvoisia miesten kanssa, ei orjia tai palvelijoita, naisilla on omat mielipiteet asioihin ja valtaa vaikuttaa. Vaikka naisen euro on hitusen pienempi kuin miesten, se ei tee miehistä mitään kaikkivaltiaita.

kuva
Ja takaisin tähän "kaverini" letkautukseen. Tämän jälkeen olikin entinen kaveri :) Miten sinä joka olet jo samaa ikä luokkaa kuin tämä "25-27" voit sanoa noin ihmisistä, josta joku voisi olla tyttöystäväsi? Tai vaimosi? Minusta tuo on äärimmäisen loukkaavaa naisten halventamista. Sinäkään et ole mikään ruusunen joten ei sinullakaan ole oikeutta sanoa noin "lajitovereistasi". Mitä helvetin väliä on sillä jos on ryppyjä? Ulkonäkö muuttuu iän myötä? Me kaikki vanhenemme! Et sinäkään jää ulkonäöllisesti siihen tai ole jäänyt (ehkä henkisesti kyllä) 15-vuotiaan tasolle. Tai jos olet niin vau. Kaikissa tapahtuu muutoksia, tulee ryppyjä, mutta ei niitäkään tule ainoastaan naisille. Miehet kaljuunuvat, tulee kaljamaha, alakerta ei enää toimikkaan, eikä naiset sitä halveksu, en ainakaan minä. Ja toivon ettei kukaan muukaan. Jokaisella on oikeus vanheta arvokkaasti ja ajallaan, mutta alle kolmekymppistä en voi millään sanoa "rupsahtaneeksi" en miestä enkä naista.



kuva


"Muista hengittää.. huoh.." Tämä aihe tekee minut todella vihaiseksi, mutta samalla surulliseksi ja ahdistuneeksi. En voi olla miettimättä maita, joissa naiset ovat todella vain orjia, lapsentekovälineitä, arvottomia - maita jossa naisia myydään, maita joissa halutaan naisista eroon! Maita joissa miehet hallitsevat, yhteiskuntaa sekä naisia, päättävät naisten asioista, naisten omat isät myyvät lapsensa avioon ja useimmiten alaikäisinä, hyvä kun edes 15-vuotiaana. Millainen "hyvinvointivaltio" Suomesta on tulossa, jos naisia ei arvosteta, jos naiset ovat vain esineitä? Mihin ylipäänsä tämä maailma on menossa, jos kukaan ei arvosta toista? Kukaan ei rakasta? Ei hyväksy? Sitä aikaa en edes halua nähdä.

Loppuun, tarkoitukseni ei ole loukata ketään, vaan avata niiden silmät, jotka tälläistä sovinista käytöstä harrastavat. Jokainen, jokainen, on kaunis, omalla tavallaan, omilla piirteillään, eikä ketään tulisi yliarvioida, haukkua, vähätellä, pelkän ulkonäön perusteella. Sisällä se aarre on.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti