torstai 6. maaliskuuta 2014

Dukan Dieetti

Voi kuinka olen ollut bloggaamisen suhteen ahkera, ja tämä ei ollut sarkasmia :D Melkein joka päivä syyhyttää päästä julkaisemaan edes joku postaus, parhaimpina päivinä kirjoitan monta postausta varastoon, ihan mahtavaa! Innostun itsekkin omasta innostumisestani, monimutkaista(kö?). Mutta tällä kertaa olisi tälläistä asiaa tiedossa eli Dukan Dieetti. Pelottaa jo nyt, IIK!

Täältä
 Vaikka olen suhteellisen pienikokoinen, olen huomannut että uuden vuoden lupaukseni ovat menneet toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Herkkuja olen syönyt melkein joka päivä ja salilla käyminen on jäänyt erinäisten tekosyiden takia. Ja tämän takia on painokin noussut muutamia kiloja. Liikkua jaksaisinkin vaikka kuinka paljon, mutta se ei paljoa auta kun on tälläinen mässäilyongelma. Eli tiedossa olisi dieetti. Etsin monia vaihtoehtoja, kunnes törmäsin tähän Dukan dieettiin, joka ei ole mielestäni pelkkä dieetti vaan elämäntapamuutos.

Täältä
Dukanin ideana on ensin syödä max. 10 päivää (Attack-vaihe)pelkkiä proteiinipitoisia ruokia, unohtaen kasvikset, leivät, hiilarimössöt. Tämän jälkeen alkaa painonpudotusvaihe (Cruise-vaihe) jonka aikana ruokavalioon lisääntyy myös kasvikset. Ideana on että proteiini ja kasvispäivät vuorottelevat, esim toisena päivänä syödään taas vain proteiinipitoista ruokaa ja toisena kasvis-proteiinipitoista. Koko dietin aikana liikuntaa pitäisi harrastaa, vähintään 30 min päivässä. Tämän vaiheen kesto riippuu täysin siitä, mitä on tavoitepainosi. Kun tavoitepaino on saavutettu, alkaa tasausvaihe. Proteiinipäiviä pidetään yksi viikossa, muina päivinä ruokavalioon lisätään vihannesten ja proteiinin lisäksi yksi hedelmä, 2 palaa leipää ja hieman juustoa. Pasta ja muut hiilarit sallittaan 1-2 kertaa viikossa. Tämä kestää 10 päivää jokaista pudotettua kiloa kohti. Dieetti ei lopu koskaan! Tämän jälkeen alkaa ylläpito vaihe, joka on aika lähellä normaali-ihmisen ruokavaliota. Yhtenä päivänä viikossa olisi proteiinipäivä, joka varmistaa ettei hiilarit jämähdä vyötärölle. Muina päivinä pitäisi osata syödä järkevästi. Tämän kesto on loppuelämän. Pakollisena liikuntana on vain hyötyliikunta, valitse hissin sijasta portaat, kävele kauppaan jne. Koko dieetin aikana täytyy syödä kauraleseitä jokaista vaihetta kohden tietyn määrän. Tämä pitää vatsan toimivana, eikä järkytä tästä proteiini hyökkäyksestä. Attack 1 ½ rkl kauraleseitä/per päivä, Cruise 2 rkl kauraleseitä/per päivä, Loppuelämän vaiheessa 3 rkl kauraleseitä päivässä.

Ei kuulosta mitenkään kauhean kimurantilta? Itse syön jo muutenkin suhteellisen paljon proteiinia, vaikkakin tuo leivän jättäminen ruokavaliosta voi ollakkin paha paikka. Sekä herkkujen, huoh. Ei auta itku markkinnoilla, tähdätään terveempään ja kevyempään elämään, eilen alkoikin dieetin ensimmäinen päivä!(Ensimmäinen fiilis postaus luvassa pian) Palaillaan fiilisten merkeissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti