keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Helsinki-Kalajoki-Syöte-Ruka-Vuokatti-Helsinki


Juuri lähdössä :)

Huhhuh, kyllä viikkoon mahtuu matkaamista! Mutta oli kyllä huippu reissu, täytyy myöntää. Kerrankin pääsi loman aikana rentoutumaan niin että unohtu työ-ja kaikki muutkin henkilökohtaiset asiat ja keskitty vain lomaamiseen, herkutteluun, ja siihen ettei ollut kiire minnekkään. Pitkiä ajomatkoja, monia tunteja pelkkää radion kuuntelua, roskaruokaa mutta myös yllättäviä tapahtumia kuten pyörtyminen ja melkein loppumaton nenäverenvuoto.

Reissu alkoi torstaina puolilta päivin kun päästiin starttaamaan Helsingistä. Aamulla väsäsin vietäväksi maustekakun, jonka jäähtymistä venailimmekin. Poikettiin vielä Mäntsälässä ja sitten nokka kohti Kalajokea. Poikaystäväni veli asuu siellä ja päätimmekin lähteä heitä moikkaamaan. Oli kyllä ihan huippua päästä tutustumaan niin mukaviin uusiin ihmisiin! Ja lapset, no ne olivat ihania! Vietettiin heillä pari päivää ja siellä tapahtuikin tämä pyörtyminen. Olimme saunassa, kunnes yhtäkkiä tuli tunne että pitää päästä pois. No pääsin saunasta ulos jolloin kaikki pimeni. Ja heräsin suihkun lattialta. Onneksi poikaystävän veljen vaimo oli ottanut kopin etten päässyt kaatumaan. Se olisikin ollut kurjempi käänne lomalle.
Tälläisen kakun sain aikaan :)


Ajotietokone näytti tältä, kohti Kalajokea!


Kalajoelta alun perin meidän piti suunnata kohti Rukaa, mutta liikkeellee lähtö venähti sen verran että päätettiin mennä yöksi Syötteelle. Ja siellä oli ihanat maisemat! (kuvia laitan kunhan saan ne eräältä nimeltä mainitsemattomalta henkilöltä ;)) Ja oltiin yötä pienessä "majassa", joka oli aivan ihana, vaikkakin kylmä!






Aamulla lähdimme Pikku-Syötteen kautta ajamaan Rukalle. Tänne pääsimme iltapäivällä. Etsiskeltiin ruokapaikkaa ja päädyimme vähän matkan päässä olevaan Pizzeriaan. Oli taivaallista! Vaikkakin todella fiksua lähteä ulos -20 asteeseen ilman pipoa ja hanskoja! Rukalla oltiin kaksi yötä. Aika menikin reippaasti kierrellen ja kaarrellen, ajettiin mm. Kuusamoon ja pyörittiin sillä akselilla. Shoppailtiin tietysti aika paljon ;) Rukalta mietimme jo kotiin lähtemistä, päätimme käydä vielä vanhassa tutussa Katinkullassa Vuokatissa. Täällä pääsimmekin lillumaan ihan kunnolla. Ruokapaikan metsästys tuotti taas tuskaa, eikö teillä Sotkamossa ole yhtään ruokapaikkaa?

Mahtava reissu, nyt raukeana (ja flunssaisena) takaisin arkeen. Pienoinen loman pitäminen myös blogista on tarjonnut lisää ideoita, joita valaisenkin jossain vaiheessa. Kuvia laitan, kuten yllä mainitsin, kun ne saan, vaikka omana postauksenaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti